Zacznijmy od tego jakie substancje znajdziemy w białku jaja? Białko jaja uznane jest za pełnowartościowe, a więc zawiera wszystkie aminokwasy. Inne zawarte w nim składniki działają przeciwwirusowo i antybakteryjnie.
Przygotowanie maseczki jest proste. Wybieramy sobie jedno jajko, oddzielamy żółtko od białka. Białko dobrze ubijamy w sposób mechaniczny lub tradycyjny. Przy skórze tłustej i mieszanej możemy dodać podczas ubijania kilka kropel soku z cytryny.
Maseczkę trzymamy na twarzy przez 10-15 minut, następnie spłukujemy ją dokładnie letnią wodą i nakładamy krem nawilżający.
Moje wrażenia:
Maseczka dobrze trzymała się skóry twarzy, dopiero pod koniec zaczęło z niej trochę kapać. Maseczka rzeczywiście bardzo ładnie zwężyła pory skóry. Skóra twarzy po jej użyciu jest oczyszczona i odświeżona. Jest również gładsza w dotyku i zmatowiona.
Maseczkę najlepiej stosować raz w tygodniu, najlepsze efekty poprawy kondycji cery widać po jej regularnym stosowaniu. Polecana jest przy skórze skłonnej do powstawania niedoskonałości. Niektóre osoby stosują tą maseczkę jako maseczkę upiększającą przed większym wyjściem.
Komentarze
Prześlij komentarz